Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Programı (SUYE)

Göç İdaresi Başkanlığı (GİB) ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından ülkemizde yasal kalış hakkına sahip tüm yetişkin (17-65 yaş arası) yabancılara yönelik 8 saatlik "Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi Programı" (SUYE) gerçekleştirilecektir.
Üniversitemizde eğitim-öğretim gören uluslararası öğrenciler için Türkçe, Arapça ve İngilizce dillerinde düzenlenecek söz konusu eğitim 17 Nisan 2022 tarihinde 09.00-17.00 saatleri arasında Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezi (AKM) B, C ve D salonlarında gerçekleştirilecektir. Adı geçen sertifika programı uluslararası öğrencilerin Türkiyede oturum izni almaları için sonraki süreçlerde zorunlu hale geleceğinden uluslararası öğrencilerimizin bu etkinliğe katılmaları gerekmektedir. 17 Nisan 2022 tarihindeki eğitime katılamayacak olan Menteşe ilçesi dışında eğitim gören uluslararası öğrencilerimiz, isterlerse ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezleri tarafından düzenlenen diğer SUYE eğitimlerine katılabilirler. İlçelerde eğitime katılacaklar için https://suye.goc.gov.tr/ sayfasında bulunan Ön Kayıt Formunun öğrenciler tarafından doldurulması gerekmektedir.

Broşür

Taslak Eğitim Programı