1. SINIF yeni kayıt yaptıran öğrenciler için ders seçimi

Öğrenci Bilgi Sistemi şifresi almak için >>  sifre.mu.edu.tr
OKULUN ÖNGÖRÜLEN Başlama haftasından önceki hafta DERS SEÇİMİ İÇİN
OBS Giriş (ders ekleme):                  obs.mu.edu.tr (öğrenci)

LÜTFEN SONUNA KADAR DİKKATLİCE OKUYUN!!!

GÜZ DÖNEMİNDE SEÇİLECEK DERSLER (TÜMÜ)
Toplam Dönem Kredisi: 30 (6 zorunlu, 3 adet seçmeli, bir bölüm dışı ders)

ATB 1801       Atatürk İlkeleri ve İnk. Tarihi I ORTAK ZORUNLU (Şube 37 seçilecektir.)
TDB 1801       Türk Dili I ORTAK ZORUNLU
YDB 1811       İngilizce I ORTAK ZORUNLU
ENF 1805       Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı – zorunlu ORTAK Z. (Şube 1 seçilecektir.)

İSG 1901        İş Sağlığı ve Güvenliği - seçilecektir/alınacaktır
[Bölüm Dışı Ders] - 1 bölüm dışı ders koşulunu sağlayan ders

FTR 1001       Anatomi I - zorunlu
FTR 1003       Fizyoloji I - zorunlu

Bölüm İçi seçmeli derslerden öğrencinin seçeceği dersler:
3 tanesi mutlaka seçilecektir (5 dersten 3’ü seçilecektir)
1.FTR 1501    Psikososyal Rehabilitasyon
2.FTR 1505    Beslenme İlkeleri
3.FTR 1503    Histoloji - Embriyoloji
4.FTR 1507    Sağlık Sosyolojisi
5.FTR 1511    Fizyoterapiye giriş

TÜM DUYURULAR İÇİN: ftr.mu.edu.tr
AKADEMİK TAKVİM: mu.edu.tr    -> Öğrenci paneli >> Akademik takvim 2020/21

1. Adım: aktivasyon.mu.edu.tr   adresini ziyaret edip öğrencinin Öğrenci Bilgi Sistemini kullanmak için aktivasyon yapması gerekmektedir.

2. Adım: Ders seçimleri (Yukarıda seçilecek dersler açıklanmıştır)

Öğrenci Bilgi Sistemi şifresi almak için >>  sifre.mu.edu.tr
OBS Giriş (ders ekleme):               obs.mu.edu.tr

GÜZ DÖNEMİNDE SEÇİLECEK DERSLER
ve
TÜM DUYURULAR İÇİN: ftr.mu.edu.tr

GÜZ-2021 Dersleri DUYURU İÇERİĞİNDE İLAN EDİLMİŞTİR.
DÖNEM DERSLERİ, "Öğrenci" menüsündeki 'Güncel Müfredat' bağlantı başlığı incelenerek görülebilir. (www.ftr.mu.edu.tr internet adresi)
1.SINIF-GÜZ Zorunlu dersler seçildikten sonra, alınması gereken seçmeli derslerden kontenjan durumuna göre işaret edilen sayıdaki seçmeli dersler de seçilmelidir.
Öğrenci seçimini yapıp (ekle/çıkar) onaylayarak kesinleştirdiğinde KENDİSİ DEĞİŞİKLİK YAPAMAYACAKTIR.
Mevcut internet tarayıcısıyla hata oluşması durumunda “Chrome” ile denenebilir.
"Öğrenci" menüsündeki 'Akademik takvim' bilgisi dikkatle incelenip ilgili tarih aralıklarına göre işlemler yapılmalıdır.
20-24 Eylül 2021 tarih aralığında kullanıma açık olan sistemde yoğunluklar yaşandığından dolayı farklı saatlerde denemeler yapılabilir veya daha sakin olduğu beklenen zaman aralıkları denenebilir (sistemi üst sınıflar da kayıt yenilemek için aynı dönemde kullanacaklardır).
Muafiyet sınavları Akademik takvimde ilan edilen ayrı ayrı günlerde yapılacaktır. (Tarihler panolar ve Akademik takvim sayfasındadır)
Muafiyet sınavına girme tercihi olmayan veya girip muaf olamayan öğrenciler ilgili dersleri işaret edilen dönemler boyunca zorunlu olarak alacaklardır.
MUAFİYET SINAVINI BAŞARAN ÖĞRENCİLER, İLGİLİ TÜM DÖNEMLER İÇİN AYNI NOT/HARF ÜZERİNDEN "MUAF" SAYILACAKTIR.
DERS KAYIT İŞLEMLERİNİ YAPAMAYAN, EKSİK veya YANLIŞ YAPIP KESİNLEŞTİREN ÖĞRENCİLERİN DÖNEMLİK DERSLERİ DANIŞMAN EŞLİĞİNDE DÜZELTİLİP KESİNLEŞTİRİLECEKTİR (27 Eylül - 1 Ekim Ders EKLEME/BIRAKMA haftasında).
ÖĞRENCİLERİMİZİN INTERNET SAYFASINDAKİ BÖLÜM ve ÜNİVERSİTE TARAFINDAN YAYINLANAN KAYIT BİLGİLERİNİ DİKKATLE OKUMASI TAVSİYE EDİLMEKTEDİR.

Son Güncelleme Tarihi : 17.09.2021 14:41 Okunma Sayısı : 1316