Yeni kazanan öğrenciler için ders kaydı bilgisi

Son Güncelleme Tarihi : 18.08.2017 11:51:33

Kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz OBS yazılımına giriş için şifre oluşturmaktadır.

@posta.mu.edu.tr kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılan sistemden İLGİLİ DÖNEMDE AÇILAN SEÇMELİ VE ZORUNLU DERSLER YEŞİL ARTI İŞARETİYLE SEÇİLİP KIRMIZI EKSİ İŞARETİYLE ÇIKARILMAKTADIR.

DÖNEM DERSLERİ, "Öğrenci" menüsündeki 'Güncel Müfredat' bağlantı başlığı incelenerek görülebilir.

1.SINIF-GÜZ Zorunlu dersler seçildikten sonra, alınması gereken seçmeli derslerden kontenjan durumuna göre işaret edilen sayıdaki seçmeli dersler de seçilmelidir.

Öğrenci seçimini yapıp (ekle/çıkar) onaylayarak kesinleştirdiğinde KENDİSİ DEĞİŞİKLİK YAPAMAYACAKTIR.

"Öğrenci" menüsündeki 'Akademik takvim' bilgisi dikkatle incelenip ilgili tarih aralıklarına göre işlemler yapılmalıdır.

05-08 Eylül 2017 aralığında kullanıma açık olan sistemde yoğunluklar yaşandığından dolayı farklı saatlerde denemeler yapılabilir veya daha sakin olduğu beklenen zaman aralıkları denenebilir (sistemi üst sınıflar da kayıt yenilemek için aynı dönemde kullanacaklardır).

05-08 Eylül aralığında gelip danışmanıyla da görüşecek olan öğrenciler ORTAK ZORUNLU DERSLERDEN muaf olma tercihlerini de danışmanlarına bildireceklerdir.

Muafiyet sınavları Akademik takvimde ilan edilen ayrı ayrı günlerde 11-15 Eylül aralığına yapılacaktır.

Muafiyet sınavına girme tercihi olmayan veya girip muaf olamayan öğrenciler ilgili dersleri işaret edilen dönemler boyunca zorunlu olarak alacaklardır.

MUAFİYET SINAVINI BAŞARAN ÖĞRENCİLER, İLGİLİ TÜM DÖNEMLER İÇİN AYNI NOT/HARF ÜZERİNDEN "MUAF" SAYILACAKTIR.

DERS KAYIT İŞLEMLERİNİ YAPAMAYAN, EKSİK veya YANLIŞ YAPIP KESİNLEŞTİREN ÖĞRENCİLERİN DÖNEMLİK DERSLERİ DANIŞMAN EŞLİĞİNDE DÜZELTİLİP KESİNLEŞTİRİLECEKTİR.

ÖĞRENCİLERİMİZİN INTERNET SAYFASINDAKİ BÖLÜM ve ÜNİVERSİTE TARAFINDAN YAYINLANAN KAYIT BİLGİLERİNİ DİKKATLE OKUMASI TAVSİYE EDİLMEKTEDİR.

Türkiye’de Fizyoterapi Mesleğinin Gelişimi

08.04.2015